AKTUALITET, 17 Dhjetor 2018, 14:06

Taulant Muka i bën thirrje miqve ndërkombëtarë që të shpërndajnë atë që po ndodh në Shqipëri

Taulant Muka i bën thirrje miqve ndërkombëtarë që

Ish-zv.ministri i Arsimit, Taulant Muka i ka kërkuar miqve të tij nga e gjithë bota që të shpërndajnë atë që po ndodh me studentët në Shqipëri.

Miqtë e mi ndërkombëtarë, ju lutem, nëse shihni këtë mesazh dhe ndjeni vuajtjen e studentëve shqiptar, shpërndajeni këtë me gazetarët internacional.

Muka ka shkruar për disa nga problematikat që i kanë bërë studentët të dalin për të protestuar.

“Studentët shqiptar në të gjithë vendin, janë duke protestuar sepse në universitete nuk kanë infrastrukturën bazike, duke përfshirë ngrohjen, tualetet, Wi-Fi, biblioteka apo akses në artikuj shkencor.

Studentët shqiptar protestojnë sepse profesorët nuk shkojnë në leksione, ata kërkojnë para ose favore seksuale për të kaluar një provim, shumica e tyre kanë diploma fallso dhe tituj fals”, shkruan Muka ndër të tjera.