AKTUALITET, 20 Qershor 2019, 12:30

DETAJE/ Grabitja e Rinasit, shefi i kargos ndryshoi radhën e ngarkesave


Prokuroria e Krimeve të Rënda ka zbuluar mekanizmin si arriti grupi i Admir Muratajt të merrte thasët me para në Aeroportin e Rinasit.

Hasan Kanaçi, shefi i kargos ka ndryshuar radhën e ngarkesave. Më 9 prill pasi u futën thasët me para dera mbeti hapur.

Sipas procedurës, paratë duhej të futeshin në fund dhe mbyllej menjëherë dera e avionit. Nga pamjet e grabitjes së 9 prillit është parë se në momentin kur futen thasët me para, dera nga krahu tjetër rri e hapur.

Kjo siç duket ka ndihmuar Muratajn dhe Klement Çalën për të mos patur asnjë vështirësi në marrjen e parave.

Për këtë arsye gjykata e ka lënë në burg Hasan Kanaçin. Gjithashtu ndaj tij ka nisur edhe hetimi pasuror.