AKTUALITET, 17 Shtator 2018, 21:28

Basha publikon 5 rregullat si do bëhet Vetingu i politikanëve

Basha publikon 5 rregullat si do bëhet Vetingu i politikanëve

Kreu i Partisë Demokratike Lulzim Basha ka bërë publike 5 rregullat që sipas do të jenë baza e vetingut të politikanëve. Me një video të publikuar në faqen e tij në Facebook, Basha rendit këto arsye:

1. Vetingun e politikanëve nuk do ta bëjë politika, nuk do ta bëjë Kuvendi.

2. Struktura e Vetingut do të përbëhet nga profesionistë të pavarur nga politika.

3. Vetingu i politikanëve do të ketë mbikëqyrje ndërkombëtare.

4. Vetingu i politikanëve do të jetë i pavarur nga ai i drejtësisë.

5. Vetingu i politikanëve do të jetë i thjeshtë dhe transparent si dekriminalizmi i cili nxorri nga zyrat e shtetit 155 persona me të kaluar kriminale.

Deri tani mazhoranca e ka hedhur poshtë këtë ide duke e quajtur arsye për të bllokuar vetingun në sistemin e drejtësisë.