AKTUALITET, 12 Mars 2019, 12:12

Dhuna ndaj mjekëve, Spahia: Figura e tyre po bëhet vulnerabël

Dhuna ndaj mjekëve, Spahia: Figura e tyre po bëhet vulnerabël

Ish-deputeti i Partisë Demokratike, Bardh Spahia ka reaguar për protestën e bluzave të bardha sot në qytetin e Shkodrës, të cilët u tubuan për më shumë se një orë tek spitali duke dënuar aktet e dhunës.

Ai shprehet se mjekët ndihen të kërcënuar dhe gjithnjë me vulnerabël për shkak të politikave të gabuara dhe mungesës së ilaçeve. Kjo sipas tij, krijon probleme dhe pasiguri për mjekët, të cilët vijojnë të trajtohen me paga qesharake dhe kushte aspak të mira.

Postimi:

“MJEKET PROTESTE EDHE NE SHKODER

Solidaritet me koleget mjeke te Shkodres. Kerkesat e kushtet i kane te njejta.

Mjeket perballen me pasiguri ne pune, kushte jo te pershtatshme dhenie e marrje sherbimi, mungesa ne ilace e materiale, dhe page modeste per profesionin qe ushtrojne.

Shtoji ketyre edhe korrupsionin permes PPP-ve e paaftesine e te perzgjedhurve per te bere politikat e duhura, figura e mjekut po behet me vulnerabel, pasi mbetet kontakti i vetem direkt me pacientin. #VemendjePerMjeket”.