LIFESTYLE, 7 Nëntor 2023, 14:33

Selena Gomez akuzohet se po ndihmon terroristët

Selena Gomez akuzohet se po ndihmon terroristët

Selena Gomez përdori platformën e saj të kozmetikës Rare Beauty për të dërguar një mesazh përmes mediave të saj sociale në lidhje me krizën humanitare në Gaza dhe njoftoi se marka do të bënte donacione për ata që kishin nevojë, megjithatë, fansat e saj nuk e pritën aspak mirë.

Instagrami i markës shkruante:

Kriza humanitare në Gaza. Të shkatërruar nga imazhet dhe raportet që vijnë nga Lindja e Mesme. Mijëra civilë palestinezë të pafajshëm janë vrarë në sulmet ajrore izraelite dhe miliona civilë janë zhvendosur dhe lënë pa akses në ushqim, ujë, ilaçe ose nevoja themelore për mbijetesë. Një numër i madh i këtyre viktimave janë fëmijë. Civilët palestinezë duhet të mbrohen, pikë.

Megjithatë, kompania nuk e la palën izraelite të padëgjuar.

Ne mbetemi zemërthyer nga sulmi i tmerrshëm terrorist kundër civilëve të pafajshëm në Izrael më 7 tetor, shumë prej tyre edhe fëmijë. Nuk ka asnjë situatë ku sulmet ndaj civilëve janë të pranueshme.
Pas deklarimit të kontekstit, marka përmendi se nuk duhej vetëm të rritej ndërgjegjësimi, por diçka duhej bërë, prandaj ata shkruan mesazhin:

Rare Beauty do të bëjë donacione për Shoqëritë Ndërkombëtare të Kryqit të Kuq/Gjysmëhënës së Kuqe – Magen David Adom, & Shoqëria e Gjysmëhënës së Kuqe Palestineze – të cilët po ofrojnë kujdes urgjent në terren. Ne gjithashtu do t’i dhurojmë UNICEF-it për të ndihmuar në marrjen e ndihmës urgjente mjekësore dhe burimeve për fëmijët e Gazës.

Ata gjithashtu kërkuan që ndjekësit dhe klientët të dinin pse po i bëjnë donacionet dhe pse ishte e rëndësishme.

ADN-ja e kompanisë sonë është e rrënjosur në gjithëpërfshirje. Kompania jonë është e larmishme dhe punëson individë me prejardhje të ndryshme duke përfshirë racën, besimin, seksualitetin, gjininë identitetin dhe fenë – shumë prej të cilëve janë ndikuar drejtpërdrejt nga dhuna e fundit.
Pas gjithçkaje që shpjegoi kompania, kishte disa që iu kundërvunë, pavarësisht nga argumentet e paraqitura.

Ky postim është kaq i ngatërruar. Është sikur të kujdeseni për shëndetin tuaj mendor, por ju lejohet të jeni të shëndetshëm mendërisht vetëm nëse je palestineze ~ Selena Gomez.

Një tjetër fanse e quajti atë një mbështetëse të terrorit.

Ndaloni së mbështeturi terrorin. Hamasi është ISIS dhe përdorni popullin e Gazës si mburojë njerëzore. Përdorni platformën tuaj për të shkuar kundër Hamasit. Ju zgjodhët anën e gabuar të historisë.
Madje të tjerët e morën sikur të ishte një truk marketingu.

Numrat duhet të kenë rënë për shkak të fytyrës së biznesit dhe mesazhit të saj. Unë supozoj se marketingu po e trajton këtë tani dhe sheh ndikimin e Huda Beauty. Më vjen keq, por jo, kjo nuk është një mënyrë për të sjellë para. Propagandë marketingu. LIRONI PALESTINËN.