LIFESTYLE, 31 Tetor 2023, 20:17

Filmat më të frikshëm të Halloween-it, çfarë mund të shikoni sonte?

Filmat më të frikshëm të Halloween-it, çfarë

Është koha që njerëzit të vishen frikshëm, të dekorojnë shtëpitë e tyre dhe të marrin pjesë në aktivitete, sepse është Halloween. Fëmijët shkojnë derë më derë për të mbledhur karamele dhe ëmbëlsira të tjera. Halloween shoqërohet me simbole të tilla si kungujt, lakuriqët e natës dhe macet e zeza, të cilat shpesh përdoren për të dekoruar shtëpitë dhe hapësirat e festave. Shumë njerëz marrin pjesë gjithashtu në festat e Halloween-it, ku mund të luajnë lojëra, të tregojnë histori dhe të shijojnë ushqime dhe pije.

Në disa kultura, Halloween-i është gjithashtu një kohë kur njerëzit kujtojnë dhe nderojnë të vdekurit.

Nëse ju nuk bëni pjesë tek adhuruesit e festës së Halloween-it, por doni ta kaloni këtë ditë në shtëpi, atëherë krijoni pak atmosferë me disa filma të mrekullueshëm të Halloween-it. Këtu janë disa opsione klasike dhe moderne që, me siguri, do t’ju pëlqejnë:

“Halloween” (1978): Ky film klasik horror, i drejtuar nga John Carpenter, bazohet në historinë e Michael Myers, një vrasës serial i cili arratiset nga një institucion mendor dhe kthehet në qytetin e tij të lindjes për të terrorizuar një grup adoleshentësh.

“The Exorcist” (1973): Ky film horror, i bazuar në një roman të William Peter Blatty, tregon historinë e një vajzë të re, që pushtohet nga një demon, ndërsa dy priftërinj përpiqen ta shpëtojnë.

“A Nightmare on Elm Street” (1984): Në këtë film horror, me regji nga Wes Craven, një grup adoleshentësh përndiqen nga një vrasës serial, i cili i sulmon në ëndrrat e tyre, duke i bërë ata të vdesin në botën reale.

“The Conjuring” (2013): Bazuar në ngjarje të raportuara të vërteta, ky film horror ka të bëjë me një familje që terrorizohet nga një prani demonësh në shtëpinë e tyre.

“The Babadook” (2014): Ky tmerr psikologjik tregon historinë e një nëne beqare dhe djalit të saj të vogël, të cilët janë të përhumbur nga një krijesë misterioze dhe e tmerrshme që shfaqet papritur nga një libër.

“The Shape of Water” (2017): Ky film fantazi ndjek historinë e një portieri memec, i cili bie në dashuri me një krijesë misterioze, amfibe, që mbahet rob në një laborator qeveritar.

“The Sixth Sense” (1999): Në këtë thriller psikologjik, të drejtuar nga M. Night Shyamalan, një psikolog përpiqet të ndihmojë një djalë të ri që pretendon se sheh fantazma.

“The Witch” (2015): Ky film horror, i vendosur në Anglinë e viteve 1630, ndjek një familje të copëtuar nga një forcë misterioze dhe keqdashëse.

“It Follows” (2014): Ky film horror flet për një grua të re që përndiqet nga një qenie e mbinatyrshme, e cila merr formën e njerëzve të ndryshëm, por mund të shihet vetëm nga ajo.