LIFESTYLE, 1 Nëntor 2023, 14:29

I paditur nga ish-asistentja, Robert De Niro pranon një pjesë të fajit

I paditur nga ish-asistentja, Robert De Niro pranon një pjesë të

Çështja ligjore që përfshin Robert De Niro-n dhe ish-asistenten e tij, Graham Chase Robinson, vazhdon dhe aktori tani e ka pranuar fajin deri në një masë.

Duke folur në dëshmi, ai pranoi se e kishte qortuar siç kishte pretenduar ajo.

“Po, mirë, e qortova,” tha ai në përgjigje të pyetjeve në lidhje me një rast kur Robinson nuk arriti ta zgjonte De Niron për një takim.

Ai pranoi gjithashtu se e kishte quajtur atë “të papjekur”, “të pasjellshme” dhe “të llastuar”.

“Kam ngritur zërin”, ka rrëfyer ai.

“Unë nuk bërtas. Ju dëshironi ta kundërshtoni këtë? Kjo është një gjë që unë nuk e bëj.”

Çështja De Niro – Robinson është një padi për diskriminim gjinor e ngritur kundër aktorit Robert De Niro dhe kompanisë së tij të prodhimit, Canal Productions, nga ish-asistentja Graham Chase Robinson.

Robinson punoi për De Niro për më shumë se një dekadë, duke filluar si asistente personale dhe përfundimisht u ngrit në pozicionin e zëvendëspresidentes së prodhimit dhe financave.

Ajo pretendon se De Niro në mënyrë të përsëritur i ka bërë komente seksiste. Ajo pohon gjithashtu se është paguar më pak se një koleg mashkull që kishte më pak përvojë dhe përgjegjësi.

Për më tepër, Robinson pretendon se De Niro e mbingarkonte atë, duke kërkuar rregullisht që ajo të punonte me orë të gjata dhe fundjavë. Ajo pretendon se ai gjithashtu i ka bërë presion asaj që të kryente detyra personale për të, të tilla si të merrte fëmijët e tij nga shkolla dhe të shëtiste qenin e tij.

Përveç padisë për diskriminim gjinor, Canal Productions ka ngritur gjithashtu një padi kundër Robinson, duke pretenduar se ajo ka përvetësuar para nga kompania dhe ka bërë shpenzime personale të paautorizuara, megjithëse Robinson i ka mohuar këto akuza.