LIFESTYLE, 25 Maj 2023, 18:19

Ndërron jetë njeriu me hundën më të gjatë në botë, kishte thyer 3 herë rekordin Guinness

Ndërron jetë njeriu me hundën më të gjatë në

Ka ndërruar jetë njeriu me hundën me të gjatë në botë. Mehmet Özyürek, nga Turqia, ka ndërruar jetë në moshën 75-vjeçare. Mehmeti ishte i njohur dhe i dashur për dëshirën e tij për jetën dhe shpesh fliste se sa “i bekuar ” ishte që kishte një hundë që thyente rekord.

Atij iu dha titulli si njeriu me hundën më të gjatë tri herë në vitin 2001 në Guinness World Records: Primetime në Los Angeles, përsëri në 2010 në xhirimet e Lo Show dei Record në Itali dhe në 2021. Çdo herë, matja e hundës së tij ishte 8.8 centimetra.

Rekordmeni u sëmur dhe pësoi një atak në zemër para se t’i nënshtrohej një operacioni javën e kaluar. Mjekët kanë ndërhyrë, nuk kanë mundur ta shpëtojnë.