BOTA, 24 Shkurt 2024, 13:30

Dy vjet nga pushtimi rus/ Zelensky thirrje ukrainasve: Vazhdoni të luftoni!

Dy vjet nga pushtimi rus/ Zelensky thirrje ukrainasve: Vazhdoni të luftoni!

Në dy vjetorin e luftës, Presidenti ukrainas, Volodymyr Zelensky foli nga Hostomel, vendi i betejës së parë të luftës. Zelensky thotë se dy vjet më parë “ne takuam zbarkimin armiqësor me zjarr këtu”, por dy vjet më vonë “ne mirëpresim miqtë dhe partnerët tanë këtu”.

“Ne jemi 730 ditë më afër fitores,” thotë ai dhe iu drejtohet ukrainasve “vazhdoni të luftoni – ju jeni të sigurt që do të fitoni!” “Aeroplanin mund ta djegësh, por ëndrrën tonë nuk mund ta shkatërrosh, ëndrrën me të cilën secili prej nesh ka 730 ditë që bie në gjumë dhe zgjohet.

“Askush nga ne nuk do të lejojë që Ukraina të marrë fund. Të dashur njerëz të mëdhenj të një vendi të madh, jam jashtëzakonisht krenar për secilin prej jush. Unë e admiroj secilin prej jush. Unë besoj në secilin prej jush. Çdo njeri normal dëshiron që lufta të përfundojë.

Kjo është arsyeja pse kur bëhet fjalë për përfundimin e luftës, ne gjithmonë shtojmë: sipas kushteve tona. Prandaj, krahas fjalës paqe, ka gjithmonë një fjalë tjetër: i drejtë. Prandaj, në të ardhmen, fjala e pavarur do të shfaqet gjithmonë krahas fjalës Ukrainë. Kjo është ajo për të cilën ne luftojmë. Dhe ne do të fitojmë. Në ditën më të madhe të jetës sonë.

Falënderoj të gjithë ushtarët tanë, njerëzit tanë dhe këdo në mbarë botën që qëndron me ne dhe të vërtetën. Lavdi Ukrainës! ” thotë Zelensky dhe shton se në të ardhmen, “pranë fjalës Ukrainë, fjala “i pavarur” do të qëndrojë gjithmonë”.