TEJ E KETEJ, 17 Shtator 2019, 17:50

Avokati i ditur Ngjela: Plani gjerman për Shqipërinë, si po vepron CIA dhe përse Ballkani Perëndimor ka qenë i gjithi shqiptar

Avokati i ditur Ngjela: Plani gjerman për Shqipërinë, si po


Avokati ynë, shumë i ditur, por edhe shumë i njohur, zëdhënësi i FBI-së dhe i Departamentit të Shtetit, së fundmi edhe i vetë CIA-s,  Spartak Ngjela, ka dendësuar në këto ditë vjeshte, mesazhet e tij në median online.

Çfarë po ndodh realisht me Shqipërinë, me planin gjerman për anëtarësimin e Shqipërisë në Bashkimin Europian, por edhe me caktimin e Mathew Palemer, si përfaqësues i politikës amerikane në Ballkanin Perëndimor, janë përgjigjet që do të gjeni, duke lexuar statusin e avokatit të ndritur.

Avokati fort i ditur shpjegon, se gjërat kanë ndryshuar shumë, se tanimë nuk janë kushtet dhe më pas çelja e negociatave, por është çelja e negociatave dhe pastaj vendosja e kushteve, për avancimin e Shqipërisë drejt Bashkimit Europian.

- Realisht kjo është politikë, - thotë avokati dhe më poshtë ai shpjegon arsyet përse Avropi i ka shkëmbyer gjërat, në sensin e kundërt.

Më pas avokati i ditur flet për injorantët, që nuk po e  kuptojnë dot, që situata është kundër tyre, duke nënkuptuar këtu Ilir Metën, Sali Berishën, por edhe Edi Ramën dhe Lulzim Bashën.

Në këtë status, avokati bën edhe një rivlerësim të historisë së Shqipërisë, duke treguar se çfarë po ndodh realisht. Mbi të gjitha avokati ynë i ditur, iu shpjegon për herë të parë shqiptarëve, se përse i gjithë Ballkani Perëndimor, ka qenë që në kohët e lashta, vetëm shqiptar.

- Këtë gjë , - thotë ai, e ka zbuluar CIA, etj, etj, etj, gjëra këto, shumë të rëndësishme, që shpreh avokati ynë, të cilat nuk do t'i besonit kurrë, nëse nuk do t'i lexonit  vetë me sytë tuaj.

Ja statusi i avokatit të ditur:

Spartak Ngjela - Faqja Zyrtare

Të gjithë liderët e korruptuar të Shqipërisë janë të shqetësuar për planin gjerman në anëtarësimin e Shqipërisë në Bashkimin Europian, por edhe me caktimin e Matthew Palmer-it si përfaqësues i politikës amerikane në Ballkanin Perëndimor.

Sidomos, të gjithë bashkë i shqetëson fakti që negociatat me Bashkimin Europian do hapen me vendosjen e një sërë kushtesh. Nuk janë kushtet dhe pastaj çelja e negociatave, por është çelja e pas saj vijnë kushtet.

Realisht, kjo është politikë. Pse? Sepse, secili kryeministër që nuk i plotëson kushtet, duhet të rrëzohet. Dhe kuptohet qartë pse: unë po t'i çel negociatat, por ti duhet të plotësosh këto kushte. Nese nuk i plotëson, të mbyllen negociatat. Domethënë shqiptarët duhet të zënë me gurë kryeministrin.

Kjo në fakt është risi që nuk pritej nga korrupsioni në Tiranë. Por janë naivë, sepse mendja iu qëndron prore me frikë te SPAK-u. Kurse pyetja që ngrihet këtu është kjo: A do të ketë realisht një presion politik kundrejt lidershipit aktual shqiptar për shpejtimin e SPAK-ut?

Sigurisht që po. Tani historia e Shqipërisë ka hyrë në rrugën reale të rivlerësimit të saj.

l.

Vetëm injorantët nuk e kuptojnë dot, kur situata është kundër tyre, dhe prandaj vijojnë me shpresa fëminore të luftojnë kundër ligjit. Kështu po ndodh sot edhe me të korruptuarit e mëdhenj të Shqipërisë.

Shqipëria në këtë çast historik përbën një impenjim parësor të politikës amerikanë dhe gjermane. Edhe Kosova, edhe Maqedonia gjithashtu. Dhe kjo është në fakt një arsye që vjen nga përplasja e interesave të Perëndimit të lartë në funksion të interesit për Ballkanin Perëndimor. Kurse, korrupsioni i lartë shtetëror, i kërcënuar nga SPAK, ku nuk është përplasur, deri edhe në Moskë ka shkuar, dhe kundër politikës amerikane. Por, duke qenë në hallin e procesit penal kundër tyre, mendojnë me terr mendor të gjejnë shpëtim te kundërshtarët shekullorë të Shqipërisë dhe shqiptarëve. Sigurisht, ky është një turp historik. Por këta nuk janë të parët që e bëjnë, në fakt, koha e solli që këta të jenë të fundit.

Por edhe politika amerikane ua ka zbuluar të gjitha, ndonjërit nga kryesorët, ia ka vënë faktin edhe përpara, në tryezën e bisedimeve. Domethënë, janë pa shpresë dhe nuk duan ta kuptojnë.

ll.

Po me rivlerësimin e historisë së Shqipërisë, çfarë po ndodh realisht?

Asgjë nuk mund t'iu bëjnë dot më shqiptarëve pushtuesit sllavë dhe grekë këtej e tutje, në kohën që vjen. Gjithçka në Ballkanin Perëndimor do të flasë shqip.

Politika amerikane po zbulon të vërtetën. Jo më larg se dje, CIA ekspozoi materialin e saj në lidhje me politikën antishqiptare të serbëve. "As ka pasur e as nuk ka turq në Shqipëri, dhe as në Kosovë e Maqedoninë e Veriut. E gjitha kjo tendencë që ka bërë turq shqiptarët, ka qenë politikë serbe antishqiptare... Nuk ka turq në Prizren e Prishtinë, ata janë shqiptarë që dinë një turqishte të çalë e me fjalë shqipe", - shprehet hapur CIA në materialin e vet.

Ky ishte një fakt i vjetër që dihej, dhe ishte i fshehur me dhunë ekstreme. Tani gjithçka po ekspozohet nga CIA, me burim dokumentar të saktë, deri më tash të bllokuar nga historia genocidiale e Serbisë kundër shqiptarëve.

Por, mos mendoni se kjo është shfaqje e fundit. Ky është i pari ekspozim dokumentar i të vërtetave historike.

Do të ketë akoma?

Sigurisht që do të ketë. Por pyetja më me afekt që ngrihet këtu është kjo: po historia e mbyllur në lidhje me shqiptarët e persekutuar nga grekët në shtetin grek, a do të hapet? A do të ekspozohet historia e fshehur brutalisht që, edhe për këtë rast, të shihet qartë ndërkombëtarisht e vërteta e Çamërisë, e Kosturit, e Follorinës dhe e të gjithë Shqipërisë që u grabit në vitin 1913 nga Greqia me gënjeshtrat se shqiptarët janë turq? Po genocidi grek antishqiptar në Çamëri, dhe dhunimi i gjuhës shqipe në Epir?

Sigurisht që do të dalë edhe kjo histori e fshehur, se është identike me atë të Serbisë genocidiale. Kjo histori e fshehur e Shqipërisë, pritet në fakt të jetë thelbi politik i historisë së afërt që po vjen në Ballkanin Perëndimor.

I gjithë Ballkani Perëndimor ka qenë shqiptar, dhe shqiptarët sot janë aleatët më të vendosur të Shteteve të Bashkuara.

Të gjitha do të dalin, se ajo që është fshehur është e vërtetë historike.

Pse, ju mendoni që, materiali i sapobotuar botërisht i CIA-s do të jetë një rast i izoluar?

Jo. Aspak. Prisni dhe shikoni!

Po korrupsioni i lartë shtetëror në Tiranë? Për të gjithë këtë që po vjen, ata janë pa fare shpresë.

/TPZ.al/ Tej e këtej/