AKTUALITET, 23 Shtator 2023, 10:45

Lindita Nikolla shpreh ngushëllimet për ndarjen nga jeta të Giorgio Napolitanos: Mik i madh i Shqipërisë

Lindita Nikolla shpreh ngushëllimet për ndarjen nga jeta të

Kryetarja e parlamentit të Shqipërisë, Lindita Nikolla i ka dërguar një mesazh ngushëllimi, familjes së ish presidentit të Italisë ,Giorgio Napolitano, i cili ndërroi jetë një ditë më parë.

Në mesazhin e saj, Nikolla shprehet se Napolitano ishte mik i madh i Shqipërisë në procesin e integrimit në BE.

“Në jetën e tij të gjatë politike, si parlamentar, ministër, Kryetar i Dhomës së Deputetëve dhe President i Republikës së Italisë, Giorgio Napolitano i shërbeu me përkushtim jo vetëm vendit të tij, por edhe aspiratave evropiane.

Presidenti Napolitano ishte një mik i madh i Shqipërisë dhe i perspektivës sonë evropiane. E tij është shprehja e njohur gjatë fjalës së mbajtur në Kuvend në mars 2014 se Italia do të jetë avokatja e Shqipërisë për anëtarësimin në Bashkimin Evropian.

Pushofsh në paqe, President!”- thekson Nikolla.

Lindita Nikolla shpreh ngushëllimet për ndarjen nga jeta të
Giorgio Napolitano