AKTUALITET, 30 Gusht 2022, 12:11

“‘Ballkani i Hapur’ ndikim negativ në rajon”, Meta: Çdo nismë jotransparente dhe përçarëse mund të ketë vetëm efekte negative

“‘Ballkani i Hapur’ ndikim negativ në rajon”, Meta:

Kreu i Partisë së Lirisë Ilir Meta ka reaguar pas analizës së “Rockefeller Brothers” të publikuar nga EurActiv kundër “Ballkanit të Hapur”.

Meta deklaron se çdo nismë jotransparente dhe përçarëse që i shërben protoganizmit dhe dominimit të një vendi në dëm të vendeve të tjera në rajon vetëm efekte negative mund të ketë.

“Procesi i Berlinit duhet të mbështetet nga të gjitha vendet e rajonit si rruga më efektive e arritjes së objektivave të përbashkëta europiane”, thekson kreu i Partisë së Lirisë.