LIFESTYLE, 12 Nëntor 2023, 21:00

Bashkë me dimrin, vijnë dhe virozat! Si të mbrojmë shëndetin gjatë ditëve të ftohta, këshillat që duhet të ndiqni

Bashkë me dimrin, vijnë dhe virozat! Si të mbrojmë

Po shkojmë drejt stinës së dimrit, dhe bashkë me ditët e ftohta vijnë dhe virozat e ftohja.

Megjithatë, mënyra e jetesës dhe zakonet tona mund të bëhen mburojë kundër viruseve.

Si ndodh kjo;

Duhet të pushoni, pasi është metoda më efektive e parandalimit. Ekspertët paralajmërojnë se ata që nuk flenë mjaftueshëm kanë deri në tre herë më shumë gjasa të zhvillojnë simptoma të ftohjes.

Dieta

Një menu e pasur me lëndë ushqyese dhe antioksidantë, ofron të gjitha furnizimet për një trup të shëndetshëm. Sigurohuni që të konsumoni çdo ditë sallatë jeshile, duke shtuar pak hudhër të papërpunuar e cila, sipas hulumtimeve, zvogëlon rrezikun e viruseve.

Hidratimi

Sigurohuni që të pini mjaftueshëm lëngje. Me uljen e temperaturës, ne shpesh “harrojmë” të shuajmë etjen. Megjithatë, dehidrimi na bën më të prekshëm ndaj sëmundjeve të ndryshme.

Stërvituni

Edhe një formë e lehtë e aktivitetit fizik, si ecja, mund të bëhet një aleat imunitar.