LIFESTYLE, 12 Shtator 2023, 18:55

Apple prezanton sot linjën e iPhone 15

Apple prezanton sot linjën e iPhone 15

Gjiganti i teknologjisë Apple do të mbajë të martën (12 shtator) eventin ‘Wonderlust’. Ngjarja vjetore është në lajm sepse kompania prezanton gjeneratën e re të iPhone-ve, si dhe produkte të tjera. Eventi  do të fillojë në orën 22:30 (IST) dhe do të transmetohet drejtpërdrejt në kanalin YouTube të kompanisë. CEO i Apple Tim Cook do të flasë për atë që kompania ka arritur në vitin e kaluar dhe çfarë i pret fansat e Apple në të ardhmen. Mjeti më i përfolur është iPhone 15, i cili do të ketë harduer dhe ekran të përditësuar për adhuruesit e Apple.

Këtu është një listë e lansimeve të pritshme në eventin e Apple sot:

Përdoruesit ka të ngjarë të shohin një linjë të re të telefonave të Apple – iPhone 15. Kjo do të përfshijë iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro dhe iPhone 15 Pro Max. Si çdo vit, kompania pritet të vazhdojë trendin e iPhone 14. Kjo do të thotë se iPhone 15 dhe iPhone 15 Pro mund të kenë një ekran 6.1 inç, dhe iPhone Plus dhe iPhone 15 Pro Max mund të vijnë me ekran 6.7 inç. Ndryshime të tjera të dizajnit mund të përfshijnë korniza më të hollë.

Apple mund të heqë portin Lightning dhe thuhet se do të kalojë në karikimin USB Type-C me serinë iPhone 15 për shkak të rregulloreve të Bashkimit Evropian. Ekziston gjithashtu një zhurmë se modelet standarde të iPhone 15 mund të kenë shpejtësi të kufizuar karikimi me kabllot e certifikuara nga Apple. Dy modelet kryesore – iPhone Pro dhe iPhone Pro Max – mund të vijnë me shpejtësi më të shpejtë të transferimit të të dhënave.

Apple gjithashtu pritet të zbulojë dy modele të pajisjes së saj  – Apple Watch. Apple Watch Series 9 dhe Ultra krejtësisht e re pritet të kenë harduer të ri dhe shpejtësi të rifreskimit të ekranit. Watch Series 9 pritet të jetë në dispozicion në madhësi 41 milimetra dhe 45 milimetra, ndërsa Watch Ultra 2 pritet të jetë në dispozicion në madhësi 49 milimetra. Thuhet se Airpods do të marrin veçori të reja, si aftësia për të heshtur dhe për të hequr zërin (një veçori e re e quajtur ndërgjegjësimi bisedor). Gjithashtu, këto pajisje të reja tani pritet të kenë karikim USB Type-C në vend të portit ekzistues Lightning.Kompania gjithashtu do të shpallë ndryshime të mëdha në harduer dhe do të shfaqë përsëritjen më të fundit të sistemit të saj operativ, iOS17, dhe do të zbulojë datat e lëshimit të tij zyrtar për iPhone, iPad, Watch dhe televizion.