LIFESTYLE, 8 Shtator 2023, 14:46

Një faqe interneti dedikuar zbulimeve të UFO-ve, njihuni me nismën e fundit të Pentagonit

Një faqe interneti dedikuar zbulimeve të UFO-ve, njihuni me

Përgjigja në pyetjen nëse jemi vetëm në këtë univers të pamasë ende nuk dihet. Ka shkencëtarë të NASA-s që besojnë se duke pasur parasysh karakteristikat e disa planetëve, ka shumë të ngjarë që jeta të ekzistojë diku tjetër, por nuk mund ta thonë me siguri.

UFO-t janë objekte që njerëzimi i ka parë gjatë historisë, por gjithmonë ka pikëpyetje nëse ato janë reale, për shkak të rezolucionit të ulët të videove ose sepse nuk mund ta besoni derisa t’i shihni me sytë tuaj. Epo, Pentagoni tani ka ndërmarrë hapa për ta zgjidhur pjesërisht këtë duke krijuar një faqe interneti kushtuar zbulimeve të UFO-ve. Pasi një ushtarak deklaroi se Shtetet e Bashkuara posedojnë anije kozmike jashtëtokësore, gjithçka që lidhet me alienët dhe objektet fluturuese të paidentifikuara është bërë më virale se kurrë. Si rezultat, faqja e internetit, e quajtur AARO (Zyra e zgjidhjes së anomalive të të gjitha domeneve) dhe e gjetur në ‘aaro.mil’, është krijuar dhe funksionon.

Qëllimi i saj, siç shkruhet në faqen e internetit, bazohet në “minimizimin e befasisë teknike dhe të inteligjencës duke sinkronizuar zbulimin e inteligjencës operacionale shkencore, identifikimin, atribuimin dhe zbutjen e fenomeneve anormale të paidentifikuara në afërsi të zonave të sigurisë kombëtare”.

Sipas Pentagonit, ekzistojnë tre përkufizime të UFO-ve:

– Objekte të paidentifikueshme në ajër

– Objektet ose pajisjet transmediale

– Objektet e zhytura që janë të paidentifikueshme dhe shfaqin sjellje të ngjashme me përkufizimin e parë

Përveç kësaj, ato quhen objekte që “nuk i atribuohen aktorëve të njohur dhe që demonstrojnë sjellje që nuk kuptohen lehtësisht nga vëzhguesit”. Do të publikohen raporte në të cilat personeli ushtarak do të komentojë mbi këto pamje nëpërmjet komandës së tyre, dhe civilët inkurajohen t’i raportojnë pamjet në Kontrollin e Trafikut Ajror.