BOTA, 22 Mars 2023, 13:19

Ministri i Jashtëm i Austrisë: Rusia do të mbetet gjithmonë e rëndësishme për Europën

Ministri i Jashtëm i Austrisë: Rusia do të mbetet gjithmonë

Rusia do të mbetet gjithmonë e rëndësishme për Europën, tha ministri i Jashtëm i Austrisë, duke thënë se të mendosh ndryshe ishte një iluzion.

Alexander Schallenberg mbrojti gjithashtu bankën e dytë më të madhe të vendit, Raiffeisen Bank International, duke thënë se ishte e paarsyeshme të veçohej huadhënësi për të bërë biznes në Rusi, ndërkohë që shumë firma të tjera perëndimore bënë të njëjtën gjë.

“Të mendosh se nuk do të ketë më Rusi dhe ne mund të shkëputemi nga të gjitha fushat është iluzion,” tha Schallenberg.

“Dostojevski dhe Çajkovski mbeten pjesë e kulturës evropiane, duam apo jo ne. Ai do të vazhdojë të jetë fqinji ynë më i madh. Do të mbetet fuqia e dytë më e madhe bërthamore në botë.”

Austria, e cila e ka cilësuar veten si një urë midis lindjes dhe perëndimit, duke e kthyer kryeqytetin e saj Vjenën në një magnet për paratë ruse, është gjithashtu pjesë e një aleance më të gjerë perëndimore që ka sanksionuar Rusinë pas pushtimit të saj në Ukrainë.