BOTA, 19 Mars 2023, 19:08

Nxënësja 12-vjeçare ka një IQ më të lartë se Albert Einstein dhe Stephen Hawking

Nxënësja 12-vjeçare ka një IQ më të lartë

Një vajzë 12-vjeçare është pranuar në Mensa pasi një test inteligjence zbuloi se ajo ka një IQ më të lartë se Albert Einstein dhe Stephen Hawking.

Anwita Patil, nga Sale, Greater Manchester, arriti një rezultat prej 162, rezultati më i lartë i mundshëm në kategorinë e saj të moshës, duke e vendosur atë mbi shkencëtarët që besohet se kishin një IQ rreth 160.

 

Duke folur për Manchester Evening News, prindërit e Anwita thanë se ishin mahnitur nga inteligjenca natyrore e vajzës së tyre duke u rritur.

Nëna e saj Anu, e cila ka një doktoraturë në matematikë, tha: "Ne bënim sfida matematikore së bashku, por ndonjëherë nuk e merrja përgjigjen dhe (Anwita) e merrte. Ajo mendon krejtësisht ndryshe dhe kjo është për gjërat që nuk mësohen në shkollë."

Anwita iu nënshtrua dy testeve kur ishte 11 vjeç, të cilat analizuan aftësinë e saj gjuhësore dhe të menduarit anësor, si dhe vetëdijen e saj vizuale dhe hapësinore.

Pasi arriti një rezultat maksimal në një nga testet, ajo u kualifikua për t'u bashkuar me Mensa-n, shoqërinë më të madhe dhe më të vjetër me IQ të lartë në botë, e cila pranon vetëm ata që mund të dëshmojnë se kanë një IQ në dy përqindëshin më të lartë të popullsisë.

Nëna e saj dhe babai i saj, Jay, një konsulent i NHS, thanë se nuk ishin të befasuar që vajza e tyre e vogël kualifikohej për anëtarësim, por nuk e kishin idenë se ajo do të kalonte me rezultatin më të lartë të mundshëm.

Por gjeniu i fëmijës nuk e shpenzon të gjithë kohën e saj duke zgjidhur probleme matematikore dhe kënaqet duke luajtur piano, si dhe duke mësuar Bharatanatyam - një formë klasike vallëzimi indian.

Ajo festoi rezultatet e saj mahnitëse duke pasur një mbledhje me miqtë dhe familjen pak pasi mbushi 12 vjeç.

Jay shpjegoi se vajza e tij, një nxënëse në Shkollën e Vajzave Withington, dëshiron të përdorë inteligjencën e saj për të ndihmuar në zgjidhjen e çështjeve