BOTA, 20 Maj 2023, 20:31

Lufta në Ukrainë, Papa Françesku ndërmerr iniciativën, ngarkon një kardinal me misionin e paqes 

Lufta në Ukrainë, Papa Françesku ndërmerr

Papa Françesku i ka kërkuar kardinalit Matteo Zuppi, kreut të konferencës së peshkopëve italianë, të kryejë një mision paqeje në përpjekje për të ndihmuar në përfundimin e luftës në Ukrainë, ka thënë Vatikani.

Papa foli fillimisht për qëllimin e tij për të nisur një mision kur po kthehej nga një udhëtim në Hungari muajin e kaluar, por nuk dha detaje të mëtejshme.

"Ka një mision në rrjedhë tani, por nuk është ende publik. Kur të jetë publik, do ta zbuloj", tha ai.

Vatikani tha se Zuppi, 67 vjeç, do të kryente misionin në përputhje me Sekretariatin e Shtetit të Vatikanit, "për të kontribuar në uljen e tensioneve të konfliktit në Ukrainë, me shpresën që Ati i Shenjtë nuk e ka humbur kurrë, se kjo mund të fillojë proceset e paqes”.

Ai tha se koha dhe specifikat e misionit ishin ende duke u përpunuar.