BOTA, 16 Mars 2023, 15:13

Kreu i Komisionit Hetimor për Ukrainën: Nuk ka prova të gjenocidit

Kreu i Komisionit Hetimor për Ukrainën: Nuk ka prova të

Kreu i organit hetimor të mbështetur nga OKB-ja, Komisioni i Pavarur Ndërkombëtar i Hetimit për Ukrainën, tha se nuk ka gjetur prova të gjenocidit pas hetimeve për shkeljet e të drejtave të njeriut.


“Ne nuk kemi gjetur se ka pasur një gjenocid në Ukrainës,” tha Erik Mose.

Ai tha se ekipi po vlerësonte provat dhe se kishte “disa aspekte që mund të ngrenë pikëpyetje” në lidhje me gjenocidin e mundshëm.