LIFESTYLE, 5 Maj 2022, 15:33

Elon Musk siguroi 7.14 miliardë dollarë fonde për blerjen e Twitter nga investitorë të tjerë, në listë edhe Larry Ellison

Elon Musk siguroi 7.14 miliardë dollarë fonde për blerjen e

Elon Musk ka siguruar 7.14 miliardë dollarë fonde nga një grup investitorësh duke përfshirë këtu bashkëthemeluesin e Oracle Corp dhe Sequoia Capital, Larry Ellison, për të financuar blerjen prej 44 miliardë dollarësh të Twitterit.

Investitori nga Arabia Saudite, princi Alwaleed bin Talal i cili fillimisht kishte kundërshtuar blerjen, ra dakord gjithashtu të ofronte një shumë prej 1.89 miliardë dollarësh.

Musk do të vazhdojë të mbajë bisedime me aksionerët ekzistues të Twitter, përfshirë ish-shefin e kompanisë Jack Dorsey.

Qatar Holding dhe Vy Capital me bazë në Dubai, gjithashtu një investitor në sipërmarrjen tjetër të Musk, The Boring Company, janë gjithashtu pjesë e grupit të investitorëve.

Reuters javën e kaluar raportoi se Musk ishte në bisedime me firma të mëdha investimi dhe individë që ofronin vlera të mëdha për më shumë financime për blerjen e Twitter.

Larry Ellison, një anëtar bordi në Tesla dhe një mik i ngushtë i i Elon Musk, ka dhënë 1 miliard dollarë për financimin.