BOTA, 1 Dhjetor 2023, 19:18

Hezbollahu sulmon ushtarët izraelitë në kufirin verior me Libanin

Hezbollahu sulmon ushtarët izraelitë në kufirin verior me Libanin

Grupi militant Hezbollah ka thënë se po sulmon trupat izraelite në kufirin me Libanin.

Hezbollah deklaroi se po sulmonte trupat e Forcave të Mbrojtjes izraelite me “armë të përshtatshme”, pa ofruar asnjë detaj të mëtejshëm, shkruan Sky News.

IDF raportoi se sirenat u dëgjuan në Izraelin verior rreth orës 14:45 (12:45 pasdite me orën e Mbretërisë së Bashkuar), përpara se të thoshte se sistemet e mbrojtjes ajrore kishin kapur një “objektiv të dyshimtë ajror” të gjuajtur nga Libani.

Grupi, emri i të cilit do të thotë “Partia e Zotit” në arabisht, bën thirrje hapur për shkatërrimin e “regjimit sionist në Palestinë” dhe konsiderohet një organizatë terroriste nga shumica e fuqive perëndimore.