BOTA, 4 Qershor 2023, 08:26

37 kopshte janë dëmtuar nga bombardimet ruse në Mykolaiv

37 kopshte janë dëmtuar nga bombardimet ruse në Mykolaiv

Në Mykolaiv, 37 kopshte janë dëmtuar nga sulmet ruse, njoftoi Këshilli i Qytetit Mykolaiv.

“Në kopshte u thyen dritare dhe dyer, u shkatërruan çatitë, gardhet dhe këndet e lojërave. Pavarësisht se operacionet luftarake janë ende duke u zhvilluar, qyteti ka filluar të restaurojë ndërtesat e dëmtuara”, thuhet në raport.

Në veçanti, në fund të majit, filloi puna në një nga kopshtet e rrethit Korabelnyi. Ndërtuesit do të zëvendësojnë dritaret e thyera me dritare moderne të kursimit të energjisë me bravë sigurie për fëmijë. Do të vendosen edhe dyer të reja.

Në përgjithësi, si rezultat i sulmeve ruse që synonin Mykolaiv-in, rreth 100 objekte arsimore pësuan dëme.

Siç u raportua më herët, si rezultat i agresionit rus, rreth 400 objekte arsimore në të gjithë Ukrainën u shkatërruan plotësisht dhe pothuajse 3,000 u dëmtuan.