BALLKAN, 3 Shtator 2022, 12:54

VIDEO/ Lira turke përtokë, turisti: Shikoni sa shumë gjëra bleva me vetëm 1 paund

VIDEO/ Lira turke përtokë, turisti: Shikoni sa shumë gjëra

Ekonomia turke është duke u përballur me vështirësi të shumta gjatë viteve të fundit për shkak të politikave të gabuara ekonomike si edhe destabilitetit politik.

Rrjedhimisht, investitorët e perëndimorë janë larguar nga vendi duke tërhequr edhe kapitalin, gjë që bashkë me rritjen e borxhit publik ka bërë që të bjerë ndjeshëm vlera e monedhës turke, Lira.

Aktualisht, duhen rreth 18 lira për të blerë 1 euro ose dollar, ndërkohë që raporti me paundin britanik është edhe më i thellë.

Për të treguar në mënyrë më praktike këtë diferencë të madhe dhe rrënimin e konomisë turke, një turist ka  bërë një video se çfarë mund të blesh me një paund dhe dy paund në marketet e Turqisë.

Për më tepër, ndiqni videon: