BALLKAN, 22 Qershor 2022, 11:47

Opozita bullgare i hap rrugë heqjes së vetos ndaj Maqedonisë së Veriut, Bojko Borisov: I japim votat! Kryeministri po gënjen në Bruksel

Opozita bullgare i hap rrugë heqjes së vetos ndaj Maqedonisë

Opozita bullgare duket se i ka hapur rrugë heqjes së vetos ndaj Maqedonisë së Veriut, pasi kreu i saj ka vënë në dispozicion votat e tij.

Kreu i opozitës bullgare, Bojko Borisov, i bëri thirrje Kiril Petkovit që të mos fshihet, por të paraqesë në parlament një propozim për heqjen e vetos ndaj Maqedonisë veriore.

Sipas Borisov, propozimi i presidencës franceze dha kuadrin më të mirë për një marrëveshje midis dy vendeve. “Unë i besoj Macronit dhe Komisionit Evropian”, tha Borisov.

Ai akuzoi kryeministrin Petkov se gënjen në Bruksel se Slavi Trifonov dhe Teodora Genchovska po e pengojnë atë të vendosë për veton. “Diçka po e shqetëson. Pse ka frikë?” pyeti kryetari i GERB.

Një shumicë pro-evropiane mund të krijohet me votat e GERB dhe MRF, tha Borisov, duke shtuar se sot jep 59 vota për të hequr veton.