BALLKAN, 21 Qershor 2022, 11:06

Kosova dhe Serbia arrijnë marrëveshjen për energjinë në Bruksel

Kosova dhe Serbia arrijnë marrëveshjen për energjinë në

Në Bruksel, Prishtina dhe Beogradi arritën sot marrëveshje për energjinë në kuadër të dialogut të lehtësuar nga Bashkimi Evropian.

Lajmin e dha në Twitter i dërguari i Posaçëm i BE-së për Dialogun, Mirolslav Lajçak.

“Shumë i kënaqur të njoftoj se Kosova dhe Serbia sapo miratuan Udhërrëfyesin për Zbatimin e Marrëveshjeve të Energjisë në kuadër të Dialogut të lehtësuar nga BE-ja. Ky është një hap i madh përpara”, shkruajti Mirolslav Lajçak.

Kosova dhe Serbia arrijnë marrëveshjen për energjinë në

Marrëveshja për energji ishte arritur në vitin 2013, e pastaj ishte konfirmuar edhe në vitin 2015.

Siç shkruan REL, me arritjen e dakordësisë sot për udhërrëfyesin për zbatim, BE-aj do të luajë rolin e lehtësuesit edhe në implementimin e kësaj marrëveshjeje.

Kosova dhe Serbia arrijnë marrëveshjen për energjinë në