BALLKAN, 24 Qershor 2022, 12:57

Negociatat për BE-në, parlamenti bullgar debaton për heqjen e Vetos për Maqedoninë e Veriut

Negociatat për BE-në, parlamenti bullgar debaton për heqjen e

Parlamenti bullgar debaton një rezolutë për heqjen e vetos bullgare mbi fillimin e bisedimeve të pranimit në BE me Shkupin, bazuar në një propozim të Presidencës franceze të Këshillit të BE.

Kjo praktikisht mund të zhbllokojë procesin e integrimit në BE për Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë.

Vendimi bullgar është bllokuar për një kohë të gjatë për shkak të një përçarjeje të thellë politike në Bullgari për këtë çështje.

Rezultati përfundimtar, megjithatë, mbetet i paqartë pasi kryeministri i Maqedonisë së Veriut Dimitar Kovachevski tha të enjten se propozimi francez është i papranueshëm për vendin e tij siç është.