NË FOKUS, 17 Korrik 2023, 22:24

"Ola, nuk je gazetare por killer me pagesë!"/ Zbulohen mesazhet skandaloze të Erion Veliajt ndaj gazetares Ola Xama

"Ola, nuk je gazetare por killer me pagesë!"/ Zbulohen mesazhet

Gazetarja Ola Xama, zbuloi në një artikull të publikuar në BIRN, se sipas SPAK, kryebashkiaku Erion Veliaj është propozuesi i projektit të inceneratorit të Tiranës.

Fill pas shkrimit, Xama mori disa mesazhe fyese dhe intimiduese nga Erion Veliaj, të cilat u dënuan gjerësisht nga organizatat e lirisë së medias. 

TPZ.al ka arritur të sigurojë mesazhet e kryebashkiakut të Tiranës, që i drejtohet gazetares Xama me fjalët “killer me pagesë, “nuk je gazetare”, "militante", etj. 

Më poshtë shkëmbimi në Whatsapp mes kryetarit të Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj dhe gazetares Ola Xama.

1- Ola Xama kontakton Erion Veliajn për një koment, përpara se të botojë shkrimin. 

"Ola, nuk je gazetare por killer me pagesë!"/ Zbulohen mesazhet

"Ola, nuk je gazetare por killer me pagesë!"/ Zbulohen mesazhet

2 - Erion Veliaj reagon të nesërmen me versionin e tij dhe me fyerje ndaj gazetares. 

"Ola, nuk je gazetare por killer me pagesë!"/ Zbulohen mesazhet

"Ola, nuk je gazetare por killer me pagesë!"/ Zbulohen mesazhet

"Ola, nuk je gazetare por killer me pagesë!"/ Zbulohen mesazhet

Gjatë një lidhje direkte për emisionin "Të Paekspozuarit", gazetarja Xama deklaroi se është ndjerë e intimiduar nga mesazhet e Veliajt. 

"Fillimisht e kam kontaktuar unë zotin Veliaj dhe i kam dërguar pyetje për shkrimin që po bëja. Ai është vënë në dijeni. Kemi pritur që të kthejë përgjigje. Unë i them që pyetjet nuk janë detyruese, nuk është kërkesë për informacion, por kërkesë për koment. E kemi pritur disa orë dhe nuk ka kthyer përgjigje. Ditën e nesërme më ka kontaktuar Veliaj me mesazhe fyese dhe ton vulgar.

BIRN ka redaktor dhe kryeredaktor që bëjnë fact check të shkrimit. Mbase do ta kanalizojë te fyerja dhe linçimi i një gazetari sikur është i paguar dhe militant, siç më ka thënë edhe në mesazhet e tjera.

Ndihem e intimiduar, më shumë sesa një mesazh fyes që nuk i shërben dinjitetit të një kryetari bashkie.

Të nesërmen pashë disa media që më etiketonin si zoti Veliaj, “killere me pagesë", deklaroi Xama.