AKTUALITET, 9 Dhjetor 2023, 19:19

“Kishte ambicie të jashtëzakonshme”, regjisori i njohur rrëfen dy pengjet e Mirush Kabashit

“Kishte ambicie të jashtëzakonshme”, regjisori i njohur

Regjisori Haxhi Rama ka folur për Mirush Kabashin, aktorin e mirënjohur që u nda nga jeta disa ditë më parë.

Për krijimtarinë e aktorit, regjisori Rama tha se koha nuk është e mjaftueshme për të reflektuar mbi atë çfarë ka bërë, ndërsa e cilëson një talent.

“Koha është e shkurtër për të reflektuar për krijimtarinë e Mirush Kabashit. Ai ishte një talent dhe dhjetë punë. Talenti është gjë më vete, por ato 10 punët ishin nga ambicia e jashtëzakonshme. Me unë dhe Mirushi kemi marrë në të njëjtën komedi të njëjtin çmim. Mirushin e kam takuar në 70 vjetorin e Teatrit. Unë e prezantova. I kisha dhënë librit tim dhe ku ishte edhe tregimi për Mirushin.

Pengu i vetëm mund të them se ishin dy; Kishte në ëndrrat e veta të luante “Sirano De Berzherak”, një komedi e famshme franceze, monologun e të cilës e kishte mësuar përmendësh dhe e dyta, dikur më pat thënë se mbasi të mbaroj karrierën, dua të kthehem në Durrës sepse aty kishte miqtë. Mirushi mbeti në Tiranë se i përkiste të gjithë Shqipërisë”, tha ai.