SPORT, 22 Mars 2023, 14:56

Kryetari i FFK-së  ndalohet për 48 orë nga Prokuroria Themelore e Prishtinës

Kryetari i FFK-së  ndalohet për 48 orë nga Prokuroria

Prokuroria Themelore e Prishtinës ka marrë vendim për ndalimin e kryetarit të FFK-së, Agim Ademit, për 48 orë.

Lajmin e ka konfirmuar Prokuroria me një njoftim për media.

Ademi dyshohet për veprat penale “Keqpërdrorim i besimit” dhe “Shmangie nga tatimi”.

NJOFTIMI

Prokuroria Themelore në Prishtinë, njofton opinionin publik se pas ndërmarrjes se veprimeve paraprake hetimore, Prokurori i Shtetit ka lëshuar aktvendim mbi ndalimin e Kryetarit të Federatës së Futbollit të Kosovës, për shkak të dyshimit të kryerjes së veprave penale “Keqpërdorimi i besimit”, nga neni 330 dhe “Shmangie nga tatimi”, nga neni 307 të KPRK-së.

I njëjti me urdhër të Prokurorit të Shtetit është dërguar në mbajtje në kohëzgjatje prej 48 orësh, derisa në koordinim me Policinë janë duke u ndërmarrë veprime hetimore lidhur me këtë çështje penale.