AKTUALITET, 4 Gusht 2018, 12:59

Një bazë e NATO-s në Shqipëri: A po fryn erë lufte apo paqe?

Një bazë e NATO-s në Shqipëri: A po fryn erë lufte apo

Kryeministri Edi Rama lajmëroi sot se NATO do investojë mbi 50 milionë euro për një bazë ajrore në Kuçovë. Ky lajm interesant vjen në një kohë të trazuar për rajonin. Kjo është koha kur Kosova dhe Serbia mund të zgjidhin çështjen mes tyre ose mund të ketë një tjetër konflikt. Liderët kosovarë po flasin këto ditë për Luginën e Preshevës dhe ndryshim kufijsh.

Kurse serbët e Veriut të Kosovës po paralajmërojnë shpalljen e autonomisë. Maqedonia nga ana tjetër është në një moment delikat kur duhet të zgjidhë problemin e emrit me Greqinë. Mali i Zi dhe gjithë rajoni janë nën ankthin e ndikimit rus.

Lajmi për ngritjen e një baze ajrore të NATO-s në Shqipëri vjen edhe në kohën kur integrimin në Bashkimin Europian nuk po përparon drejt Ballkanit Perëndimor. Koha po tregon se projekti i BE është më shumë një projekt paqeje në rajon dhe kontinent.Prandaj lajmi për bazën e NATO-s është një lajm i mirë.