AKTUALITET, 4 Gusht 2018, 11:57

“Arsimi në ditë të zeza”, PD denoncon braktisjen e shkollave nga nxënësit

“Arsimi në ditë të zeza”, PD denoncon braktisjen e

Disa minuta më parë deputetja e Partisë Demokrative ka dalë në një deklaratë për shtyp për braktisjen e shkollës nga nxënësit dhe studentët. Sipas të dhënave nga INSTAT, 133 mijë nxënës kanë braktisur shkollën për arsye varferie, papunësie dhe dështimi të politikave arsimore. Ndër ta, 57 mijë 403 nxënës nga arsimi 9 vjeçar,  31 mijë 875 nxënës nga arsimi i mesëm, 44 mijë 425 studentë nga universitetet, dhe një rënie prej 2000 studentësh që frekuentojnë shkollat profesionale që nga viti 2013.