LIFESTYLE, 18 Janar 2023, 14:12

Sopranoja shqiptare, Ermonela Jaho shpallet “Artistja e vitit” nga Çmimet Ndërkombëtare të Muzikës Klasike

Sopranoja shqiptare, Ermonela Jaho shpallet “Artistja e vitit” nga

Sopranoja shqiptare me famë ndërkombëtare, Ermonela Jaho, është shpallur nga Çmimet Ndërkombëtare të Muzikës Klasike 2023 si “Artistja e vitit”. Mes shumë emrave të njohur të muzikës klasike nga e gjithë bota, shqiptarja ka arritur të vlerësohet me një çmim kaq të rëndësishëm.

Lajmin e bukur e ka bërë të ditur vetë faqja e njohur e çmimeve ICMA, e cila e konsideron Jahon me një zë të lavdishëm dhe me një estetikë të pastër vokale.

“ARTISTJA E VITIT Ermonela Jaho, soprano Me bukurinë unike të zërit të saj të lavdishëm, të udhëhequr të sigurt dhe shkëlqyeshëm vezullues, Ermonela Jaho magjeps me estetikën e saj të pastër vokale. 

Por kjo është vetëm njëra anë e artit të madh të këngëtares, tjetra është prania e saj teatrale elektrizuese. Pak këngëtarë arrijnë një shkallë kaq të lartë identifikimi me rolet e tyre, një vërtetësi kaq totale dhe një emocion thellësisht prekës. Pasi del në skenë, Ermonela Jaho hedh si një mantel personalitetin e saj dhe mishëron plotësisht personazhin që duhet të interpretojë”, thuhet në njoftimin për sopranon shqiptare.

Sopranoja shqiptare, Ermonela Jaho shpallet “Artistja e vitit” nga

Sopranoja shqiptare, Ermonela Jaho shpallet “Artistja e vitit” nga