LIFESTYLE, 31 Gusht 2023, 15:12

Hakerat Anonymous Sudan sulmojnë Twitter-in, kanë një kërkesë të hapur për Elon Musk

Hakerat Anonymous Sudan sulmojnë Twitter-in, kanë një

Një grup hakerash i quajtur Anonymous Sudan sulmuan X, i njohur më parë si Twitter, duke bërë që platforma të ishte offline në më shumë se një duzinë vendesh të martën në mëngjes, në një përpjekje për t’i bërë presion Elon Musk për të nisur shërbimin e tij Starlink në vendin e tyre.

“Bëni mesazhin tonë të arrijë tek Elon Musk: ‘Hap Starlink në Sudan’”, kanë postuar hakerët në Telegram.

X është viktima e fundit e hakerimit të bandës për të “përfituar Sudani dhe Islami”.

Gjatë disa javëve të bisedave private me grupin në aplikacionin e bisedës Telegram, BBC foli me hakerat për metodat dhe motivet e tyre. Një anëtar i grupit, i cili e quan veten Crush, i tha BBC-së se sulmi i së martës përmbyti serverët e X me sasi të mëdha trafiku për ta nxjerrë atë jashtë linje – të njëjtat teknika hakerimi të hapura dhe relativisht jo të sofistikuara për të cilat banda njihet.

Faqja e gjurmimit të ndërprerjeve Doëndetector tha se afro 20,000 raporte ndërprerjesh u regjistruan nga përdoruesit në SHBA dhe Mbretërinë e Bashkuar, me një numër shumë më të lartë njerëzish që ka të ngjarë të jenë prekur.

Një tjetër anëtar i grupit të hakerëve – Hofa – tha se i ashtuquajturi sulmi DDoS (Distributed Denial of Service) kishte për qëllim rritjen e ndërgjegjësimit për luftën civile në Sudan, e cila “po e bën internetin shumë të keq”.

Musk nuk i është përgjigjur pyetjeve për të nisur shërbimin e tij të internetit satelitor në Sudan.