BOTA, 16 Qershor 2024, 23:30

Rebelët Houthi sulmojnë dy anije në Detin e Kuq

Rebelët Houthi sulmojnë dy anije në Detin e Kuq

Rebelët Houthi të Jemenit pretendojnë se kanë sulmuar dy anije civile së bashku me një shkatërrues amerikan në Detin e Kuq dhe Detin Arabik.

Milicia gjuajti raketa balistike në shkatërruesin amerikan dhe në një anije të quajtur Captain Paris. Dronët u lëshuan edhe në një anije të quajtur Happy Condor, sipas zëdhënësit ushtarak Houthi, Yahya Saree.

“Të tre operacionet i arritën qëllimet e tyre me sukses,” tha Saree, duke shtuar se sulmet do të vazhdojnë “për të arritur fitoren e popullit palestinez dhe për t’iu përgjigjur agresionit amerikano-britanik”.

Më herët sot, Operacionet e Tregtisë Detare të Mbretërisë së Bashkuar (UKMTO) tha se një anije 40 milje detare në jug të al-Mukha të Jemenit raportoi dy shpërthime aty pranë. Anija dhe ekuipazhi i saj ishin të sigurt dhe vazhduan udhëtimin e tyre.