BOTA, 22 Maj 2024, 08:52

Norvegjia njeh Palestinën si shtet, kryeministri: E vetmja zgjidhje për konfliktin në Lindjen e Mesme

Norvegjia njeh Palestinën si shtet, kryeministri: E vetmja zgjidhje

Norvegjia ka njohur Palestinën si shtet. Këtë e ka konfirmuar kryeministri Jonas Gahr Støre të mërkurën në mëngjes, raportojnë mediat vendase.

“Qeveria ka vendosur që Norvegjia të njohë shtetin e Palestinës”, thotë Jonas Gahr Støre në një konferencë për shtyp të mërkurën, ndërsa theksoi se njohja do të hyjë në fuqi më 28 maj.

“Prandaj Norvegjia do ta konsiderojë Palestinën si një shtet të pavarur, të pavarur me të gjitha të drejtat dhe detyrat që kjo nënkupton që ju mundeni”.

Kryeministri thotë se e vetmja zgjidhje e mundshme për konfliktin në Lindjen e Mesme është zgjidhja me dy shtete.

“Palestinezët kanë një të drejtë themelore të pavarur për shtetin e tyre. Si palestinezët ashtu edhe izraelitët kanë të drejtë të jetojnë në paqe”, thotë ai.