AKTUALITET, 5 Tetor 2022, 13:17

Vendimi i ERE për fashën 800 KW botohet në fletoren zyrtare, sqarohet Balluku: Çfarë ndodh

Vendimi i ERE për fashën 800 KW botohet në fletoren zyrtare,

Në fletoren zyrtare është botuar akti i Entit të Rregullator të Energjisë për fashën mbi 800 kW. Sipas vendimit, kjo fashë ka filluar zbatimin që në datën 1 tetor deri në 31 dhjetor 2022.

Ndonëse Kryeministri ka njoftuar se vendimi nuk do të ishte i zbatueshëm për muajin tetor, ERE e bëri të qartë se kjo fashë vijon të jetë në fuqi dhe publikimi në Fletoren Zyrtare konfirmon aktin e Entit Rregullator të Energjisë. Publikimi në fletoren zyrtare mban datën 30 shtator 2022, ndërsa online u bë mesditën e sotme.

Duke folur për këtë botim, Ministrja e Energjetikës, Belinda Balluku u shpreh se është në dorë të qeverisë nëse e aplikon apo jo çmimin e rritur të energjisë për fashën 800 kW. Sipas Ministres për të gjithë muajin tetor nuk do të ketë rritje çmimi për familjet që kalojnë 800kW në muaj.

“Duam ta sqarojmë por është pak komplekse. Fasha 800 kilovator, ERE shprehet për miratimin e çmimit. Ne i kemi bërë kërkesën ERE-s, dhe ERE ka thënë se çmimi miratohet ky është detyra e ERE.

Por kur qeveria shikon se qytetarët reflektojnë por edhe për kushtet e motit përmirësohen. Nuk e aplikojmë fashën gjatë muajit tetor. ERE ka marrë vendimin e kësaj fashe. Por qeveria po mbron biznesin e vogël dhe familjet” tha Balluku.