AKTUALITET, 5 Tetor 2022, 11:39

“Rritja 50% për dy vite, e panegociueshme”, kreu i Sindikatës së pedagogëve thirrje Ramës: Nuk presim karamele dhe lëmosha

“Rritja 50% për dy vite, e panegociueshme”, kreu i

Kreu i Sindikatës së pedagogëve, Aleksandër Kovaçi i ka bërë thirrje kryeministrit Edi Rama nga protesta që po mbahet para Universitetit Politeknik të Tiranës, që të reflektojë dhe të rrisë pagat.

Mes të tjerash ai pohoi se nuk presin karamele apo lëmosha.

“E mirëpresim kryeministrin për Rektoratin, por jo lëmoshë apo karamele. Me lëmoshë nuk gënjehemi. bëhet fjalë për qëndrim esencial ndaj arsimit të lartë publik. Që ti përgjigjet ekonomisë së vendit dhe kërkimit shkencor.

Pa kërkim shkencor nuk ka zhvillim. Rritja 50% për dy vite, është e panegociueshme. Dhe për vitet e ardhshme dy herë. Nëse bëhet kjo rritje, nuk shkojmë as sa Kosova, 1200 euro”, tha ai.