AKTUALITET, 23 Gusht 2022, 17:43

Berisha: 744 mijë shqiptarë u larguan nga viti 2014! Pagat më të ulëtat në rajon nga qeveria e Ramës

Berisha: 744 mijë shqiptarë u larguan nga viti 2014! Pagat më

Ish-kryeministri Sali Berisha gjatë një bashkëbisedimi me qytetarët në Dibër ngriti shqetësimin se Shqipëria vazhdon të jetë në rrezik, ashtu sic ka qenë edhe para 32 vitesh.

Ish-kryeministri i Shqipërisë deklaroi se këto tetë vite asnjë komb tjetër nuk ka humbur pjesëtarët e vet më shumë se i kemi humbur ne shqiptarët.

“Nga 2014 deri më sot, me statistika të sigurta, të BE-së vetëm në zonën e BE janë larguar nga Shqipëria 744 mijë shqiptarë pa llogaritur sa kanë shkuar në vende të tjera të botës.

Rrudhje e madhe, shkretëti, po ikën rinia, fëmijët, po ikën e ardhmja. Përveç kësaj, çfarë po ndikon, ose a jemi ne në rrezik, le të ndalemi.

Janë disa të dhëna, nëse 8 vite më parë arritëm për herë të parë në të gjithë kohërat për rrogat e pensionet, arritëm të tejkalojmë të gjitha vendet, dhe dy vende të BE-së.

Sot janë më të ulëtat në rajon, 30 për qind më të ulëta se në Kosovë”, tha Berisha.