AKTUALITET, 23 Gusht 2022, 13:15

Rama për kritikët e ceremonisë së Luiza Gegës: Cinikë dhe tallje-trapistë!

Rama për kritikët e ceremonisë së Luiza Gegës:

Kryeministri Edi Rama iu përgjigj ashpër kritikëve në ceremoninë e nderimit për kampionen e Europës, Luiza Gega.

“Ti hyn në një kënd shumë specifik si parakumtuese e një Shqipërie ku shumë më tepër vajza dhe djem, do të provojnë të kundërtën e asaj që predikojnë cinikët dhe më falni tallje trapistët me kombin dhe me çdo normë në morale dhe etike të traditës shqiptare.

Shumë vajza dhe djem që janë regjistruar në lëvizjen e re olimpike që do të nisë këtë shtator nga shkollat dhe universitetet.

Një kalendar që për herë të parë do të ketë lëvizja sportiste në Shqipëri jo thjeshtë për të fituar, por për të ndryshuar në raport me jetën shoqërore dhe gjithë tundimet dhe sfidat që sjell teknologjia.

Të jesh kampione europiane në një vend që pistën e parë të atletikës e ka ndërtuar tani do të thotë t’i thuash të gjithëve që asnjë sado objektive dhe asnjë distancë nuk të pengon të ngjitesh në majë nëse je i vendosur të ngjitesh dhe të paguash çmimin e sfilitjes, të gjakut dhe djersës”, tha Rama.