LIFESTYLE, 3 Shtator 2022, 14:22

Pak njerëz e dinë, arsyeja pse nuk duhet t’i mbuloni ushqimet e mbetura me letër alumini

Pak njerëz e dinë, arsyeja pse nuk duhet t’i mbuloni ushqimet e

Letër alumini ekziston në çdo shtëpi dhe të gjitha amvisat e përdorin atë në kuzhinë në pjesën më të madhe të ditës.

Nëse jeni nga ata njerëz që ushqimet e mbetura i mbështjellin me letër alumini për ta ruajtur në frigorifer, atëherë me siguri duhet të ndryshoni zakonin tuaj. Është shumë e lehtë të mbuloni pjatën tuaj me një fletë metalike, pa ndryshuar enën, por po rrezikoni veten dhe familjen tuaj!

Pse; Kur e lëmë një ushqim të nxehtë në temperaturë ambienti për më shumë se dy orë, dalëngadalë krijohen disa baktere, të cilat janë shkaktarë të sëmundjeve të rënda. Megjithatë, e njëjta gjë mund të ndodhë nëse ushqimin e mbulojmë me letër alumini, pasi nuk e mbyll hermetikisht dhe bakteret qarkullojnë lirshëm brenda tij.

Si të ruani siç duhet ushqimin

Që ushqimi ynë të zgjasë dhe të mos jetë i rrezikshëm për shëndetin, duhet ta ruajmë siç duhet, në enë plastike që mbyllen hermetikisht. Dhe sigurisht këtë proces duhet ta bëjmë jo më shumë se 2 orë pasi të jetë përgatitur për të mos lejuar që bakteret të fillojnë të rriten!

Qumështi dhe mishi janë të prirur ndaj baktereve, ndaj duhet të kemi shumë kujdes në ruajtjen e tyre.

Nëse ka mbetur shumë ushqim, është më mirë ta vendosni në ngrirje, në taperin përkatës sigurisht. Dhe sigurisht ka një kufi kohor se sa kohë është e sigurt për të ngrënë mbetjet.