AKTUALITET, 19 Qershor 2019, 23:09

Çfarë po ndodh? Ambasadat aktivizojnë protokollin e sigurisë për të huajt

Çfarë po ndodh? Ambasadat aktivizojnë protokollin eDisa ambasada në Tiranë u kanë dërguar e-mail shtetasve të tyre që gjenden në Shqipëri. Selitë diplomatike u kanë kërkuar shtetasve të tyre të regjistrohen në sistemin e tyre të emergjencës që të tregon këshillat e sigurisë në rast rreziku.

Ky është një lloj protokolli sigurie që nëse ndodh diçka të gjithë shtetasit e huaj të jenë të lajmëruar në kohë reale. Kjo nuk ka ndodhur në të kaluarën. Ky protokoll të tregon ku të lëvizësh dhe kë të kontaktosh në rast rreziku.

Kjo nuk është aplikuar në asnjë nga zgjedhjet parlamentare në të kaluarën dhe është një shenjë se selitë diplomatike në tiranë mund të kenë informata se situata në Shqipëri mund të përshkallëzohet me afrimin e datës 30 qershor.