BOTA, 29 Shtator 2022, 14:19

Stoltenberg: Do të përgjigjemi ndaj çdo sulmi kundër anëtarëve të NATO-s

Stoltenberg: Do të përgjigjemi ndaj çdo sulmi kundër

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg tha të enjten se një sulm i qëllimshëm ndaj infrastrukturës aleate do të përballej me një përgjigje vendimtare, pas atyre që ai i quajti akte “sabotimi” në tubacionet Nord Stream.

“Të gjitha informacionet e disponueshme aktualisht tregojnë se ky është rezultat i veprimeve të qëllimshme, të pamatura dhe të papërgjegjshme të sabotimit,” tha Stoltenberg në një deklaratë.

“Ne, si aleatë, jemi të përkushtuar të përgatisim, pengojmë dhe mbrojmë njëri-tjetrin kundër përdorimit të energjisë si armë dhe taktikave të tjera hibride nga të huajt”, deklaroi Stoltenberg.