BOTA, 28 Shtator 2022, 23:09

“E gjithë bota është në rrezik”- Trump del vullnetar për të udhëhequr negociatat e paqes me Putinin

“E gjithë bota është në rrezik”- Trump del

Ish-presidenti Donald Trump është shprehur i gatshëm të ndërmjetësojë dialogun për paqen mes Rusisë dhe Ukrainës.

Përmes disa postimeve në uebsajtin e tij “Truth Social”, Trump shprehu shqetësimin për sabotimin e dukshëm të tubacionit kritik nënujor të gazit Nord Stream midis Rusisë lindore dhe Evropës dhe i kërkoi udhëheqjes amerikane të qëndronte “e qetë dhe e thatë” në adresimin e situatës.

Ai më pas sugjeroi se mund të udhëheqë përpjekjet për të ndërmjetësuar një marrëveshje mes dy vendeve.

“Mos i bëni gjërat më keq me shpërthimin e tubacionit”, tha Trump. “Bëhu strategjik, tregohu i zgjuar (i shkëlqyeshëm!), përfundoni një marrëveshje të negociuar TANI. Të dyja palët kanë nevojë dhe e dëshirojnë atë. E gjithë bota është në rrezik. Unë do të kryesoj grupin”, shkruan Trump.

Sabotimi i dukshëm i tubacionit, i cili siguron lëndë djegëse fosile për vendet e Evropës Lindore për të përmbushur kërkesat e tyre për energji, u pa nga disa si një kërcënim i dukshëm i kremlinit për të gjymtuar ekonomitë e aleatëve ukrainas si Gjermania.