BOTA, 28 Maj 2023, 19:28

SHBA, republikanët e Senatit kërcënojnë të votojnë kundër marrëveshjes së tavanit të borxhit

SHBA, republikanët e Senatit kërcënojnë të votojnë

Pas negociatave të vështira me Shtëpinë e Bardhë për një marrëveshje të përkohshme për tavanin e borxhit të SHBA-së, sfida e radhës për kryetarin e Dhomës së Përfaqësuesve Kevin McCarthy është ta shtyjë atë në dhomën e sipërme, ku republikanët e senatit po kërcënojnë të votojnë kundër.

Ndërsa negociatorët demokratë dhe republikanë përgatisin detajet përfundimtare të një marrëveshjeje për të hequr kufirin e huamarrjes prej 31.4 trilion dollarësh të qeverisë federale në ditët në vijim, McCarthy ka të ngjarë të duhet të dalë prapa skenave.

“Ne do të përpiqemi ta ndalojmë miratimin e tij nga Dhoma e Përfaqësuesve,” shkroi në Twitter deputeti Chip Roy, i cili mban një pozicion të rëndësishëm midis anëtarëve të grupit të senatorëve në Dhomën e Përfaqësuesve.

Republikanët në Dhomën e Përfaqësuesve dhe Senatit janë kritikë për kohën e marrëveshjes, por edhe për kushtet në të cilat është bërë, pasi kushtet bëhen publike.

Megjithatë, McCarthy thotë se pret që marrëveshja e raportuar të tërheqë mbështetje nga republikanët në Dhomën e Përfaqësuesve.