BOTA, 28 Maj 2023, 17:54

Shifrat/ Numërohen mbi 66 % e votave për zgjedhjet presidenciale në Turqi, ngushtohet diferenca mes Erdogan dhe kandidatit të opozitës

Shifrat/ Numërohen mbi 66 % e votave për zgjedhjet presidenciale

Ditën e sotme në Turqi është mbajtur raundi i dytë i zgjedhjeve presicenciale.

Sipas mediave të huaja, nga 66.65 % të votave të numëruara deri më tani, Erdogan është përpara me 54.78 %, ndërsa Kilindaroglu merr 45.22 % të votave.

Kujtojmë se turqit votuan edhe për Asamblenë Kombëtare në raundin e parë më 14 maj. Partia e Erdoganit ka një shumicë komode në organin prej 600 vendesh.

323 për nacionalistët AKP dhe MHP të Erdoganit

212 për Republikanët (CHP) dhe Partia e Mirë e Meral Aksener

65 vende për partitë më të vogla të majta.

Vendet ndahen si më poshtë:

323 për nacionalistët AKP dhe MHP të Erdoganit

212 për Republikanët (CHP) dhe Partia e Mirë e Meral Aksener

65 vende për partitë më të vogla të majta.