BOTA, 19 Mars 2023, 14:56

Putin i tregon muskujt perëndimit: Kemi armë hipersonike dhe sistemet e fundit luftarake

Putin i tregon muskujt perëndimit: Kemi armë hipersonike dhe sistemet

Presidenti rus Vladimir Putin ka zbuluar se arsenali luftarak i vendit të tij ka në përbërje tanimë edhe armë hipersonike, edhe pse tha se nuk ka në plan t’i përdorë ato.

“Rusia nuk do përdorë armët hipersonike, edhe pse i kemi, njësoj si sistemet e tjera të fundit”, tha Putin në një intervistë televizive të publikuar së fundmi.

“Ne duhet të bëjmë shumë për zhvillimin e forcave tokësore, edhe pse tani kemi armë hipersonike. Ne nuk do i përdorim ato, por i kemi. Ka edhe sisteme të tjera të fundit në arsenalin rus”, tregoi Putin.