BOTA, 16 Shtator 2023, 17:30

E pazakontë në Francë/ Kandidatja për deputete ‘mashtron’ votuesit me posterin me photoshop, reagime në rrjet

E pazakontë në Francë/ Kandidatja për deputete

Një rast i pazakontë ka ndodhur në Francë. Votuesit kanë shprehur indinjatë se ishin mashtruar nga disa foto të përzgjedhura për fushatë nga kandidatja për deputete që kandidon për Evropën Écologie Égalité.

Një version i pa redaktuar i fotografisë në vend të kësaj e tregoi kandidaten që dukej më e vjetër. De Causans më vonë u zbulua se ishte në të 40-at. Ajo pranoi se kishte përmirësuar fotot ndërsa pretendonte se fotografitë e redaktuara do të ndihmonin në rritjen e kauzës së saj.

Pas zhurmës në internet të krijuar nga kundërshtarët politikë dhe nga zgjedhësit, de Causans pranoi se e bëri këtë me arsyetimin se imazhet e redaktuara do të ndihmonin për të çuar përpara kauzën e saj. Në të njëjtën kohë, ajo gjithashtu argumentoi se është e drejta e saj të ketë një “foto të bukur”. Juliette de Causans ka punuar për disa vite si mësuese përpara se të bënte debutimin e saj politik në vitin 2021.