BOTA, 16 Shtator 2023, 17:08

Përmbytjet katastrofike në Libi, Prokuroria nis hetimet për shembjen e dy digave në Derna

Përmbytjet katastrofike në Libi, Prokuroria nis hetimet për

Prokurori i Libisë do të hetojë shembjen e dy digave në portin lindor të Dernës, që shkaktuan vdekjen e mijëra njerëzve dhe shkatërruan kryesisht qytetin. Prokurori i Përgjithshëm, al-Sediq al-Sour u tha gazetarëve se autoritetet lokale, qeveritë e mëparshme dhe ndarja e fondeve të mirëmbajtjes së digave do të hetohen  me kujdes, shkruan Al Jazeera.

“Unë siguroj qytetarët se kushdo që ka bërë gabime ose neglizhencë, prokurorët me siguri do të marrin masa të forta, do të ngrenë një çështje penale kundër tij dhe do ta dërgojnë atë në gjyq,”, -tha al-Sour në një konferencë për shtyp.

Hetimi u njoftua ndërsa ekipet e shpëtimit vazhduan të kërkojnë trupa në qytetin e shkatërruar të shtunën, gati një javë pas ndikimit të stuhisë Daniel në digat që një zyrtar i ndihmës tha se vrau më shumë se 11,000 njerëz. Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) tha se “trupat e 3,958 personave janë gjetur dhe identifikuar” me 9,000 të tjerë ende të zhdukur.