BOTA, 10 Dhjetor 2023, 21:36

Antony Blinken: Izraeli duhet të mbrojë urgjentisht civilët

Antony Blinken: Izraeli duhet të mbrojë urgjentisht civilët

Sekretari amerikan i shtetit, Antony Blinken, ka riafirmuar qëndrimin e vendit të tij se Izraeli duhet të bëjë të gjitha përpjekjet për të siguruar që viktimat civile të mbahen në minimum, ndërsa vazhdon fushatat ushtarake në Gaza.

Blinken tha se ishte “urgjente” që Izraeli të mbronte civilët, përpara se të deklaronte se luftimet duhet të pasohen nga një paqe e qëndrueshme – një paqe që përfshin në mënyrë thelbësore një shtet të krijuar palestinez.

Ministria e Shëndetësisë e udhëhequr nga Hamasi në Gaza thotë se rreth 18,000 palestinezë janë vrarë që nga fillimi i luftës, shifra të cilat Jeruzalemi i konsideron të fryra në mënyrë dramatike.

Diskutimet në SHBA dhe partnerët e tjerë ndërkombëtarë të Izraelit kanë filluar të zhvendosen javët e fundit drejt “të nesërmes” – çfarë ndodh kur luftimet ndalojnë – si dhe ndaj rritjes së viktimave civile brenda Gazës.