BOTA, 9 Dhjetor 2023, 23:07

Egjipti në zgjedhje, mes krizës ekonomike dhe luftës te porta

Egjipti në zgjedhje, mes krizës ekonomike dhe luftës te porta

Egjipti mban nesër zgjedhjet presidenciale.

Një konsultim i cili, për tre ditë, do të përfshijë rreth 65 milionë votues me të drejtë vote, mbi tetë milionë vetëm në Kajro, ndërsa vendi po përballet me vështirësi ekonomike në rritje, ndërsa në kufirin e tij intensifikohet lufta Izrael-Hamas.

Autoriteti Kombëtar i Zgjedhjeve bëri sot thirrjen e fundit për pjesëmarrje në votim, proces i përfunduar nga banorët jashtë vendit në periudhën 1-3 dhjetor, në përfundim të një fushate elektorale thelbësisht inekzistente.

Shumë e marrin si të mirëqenë një rizgjedhje të Abdel Fattah Al-Sisi, në pushtet që nga viti 2014, për një mandat të tretë, ndërsa qeveria thekson praninë e tre kandidatëve të tjerë në një përpjekje për një tranzicion demokratik.